• Scania rij
  • Luchtfoto 2016
  • Locatie
Johannes Ritsma tijdens de prijsuitreiking

Johannes Ritsma wint NK Veiligste Chauffeur

Afgelopen zaterdag werd de finale van het NK Veiligste Chauffeur gehouden op de Automotive Campus in Helmond. Onder aandacht van publiek en zowel landelijke als regionale media werd onze collega Johannes Ritsma uit Surhuisterveen de winnaar van de speciaal ontworpen NK-bokaal.

De bokaal en bloemen werden uitgereikt door Elly Blanksma, burgemeester van Helmond en NK-ambassadrice Laurien Verstraten. Ritsma werd zondag via Twitter ook nog eens gefeliciteerd door minister Cora van Nieuwenhuizen (Infrastructuur en Waterstaat).

“Het voelt een beetje onwerkelijk”, reageerde Ritsma op het podium. “Bewustwording voor verkeersveiligheid is ontzettend belangrijk, dat maakt deze titel voor mij ook zo waardevol. Of ik nog een tip heb voor alle medeweggebruikers? Geef elkaar de ruimte. Hou rekening met elkaar, probeer goed te anticiperen op alles wat er om je heen gebeurt en vooral, probeer niet altijd en overal de eerste te zijn. De weg is immers van ons allemaal.”

Het NK Veiligste Chauffeur was een maatschappelijke campagne van Volvo Trucks Nederland en TVM verzekeringen. De belangrijkste doelstelling was om het aantal ongevallen op de weg terug te dringen door bewustwording te creëren voor veiliger rijgedrag. In totaal schreven ruim 1600 beroepschauffeurs zich in voor deelname aan het NK. De competitie begon begin maart met een online kennisfase. De beste honderd chauffeurs streden vervolgens op 21 april tijdens de halve finale in Beesd om de tien startbewijzen voor de finale.

De finaledag in Helmond stond vooral in het teken van praktijkoefeningen. Zo gingen de tien finalisten samen met een instructeur in een Volvo Safety Truck de openbare weg op voor een zogenoemde BBS-praktijkoefening (Behaviour Based Safety). Verder stond er onder andere een ogentest, een oefening in een simulator en een manoeuvreeroefening op het programma. Na alle oefeningen kwam Ritsma als winnaar uit de bus.

Extranet

Inloggen
Wachtwoord vergeten
Sluiten